Bingo kan gespeeld worden met een heel groot aantal spelers. De spelers hebben ieder één of meerdere bingo loten waarop een aantal getallen staan. De leider van het spel heeft een apparaat waaruit deze elke keer een bal trekt. De bal heeft een nummer. De spelers dienen dit nummer op het bingolot weg te strepen. Een getal kan maar 1 keer voorkomen op het bingolot en de getallen zijn niet gesorteerd in de kolommen. De speler die als eerst alle getallen op het bingolot heeft weggestreept (volle kaart) schreeuwt BINGO en heeft het spel dan gewonnen. Daarna kunnen nog meer ronden worden gespeeld. Op lokale bingo avonden worden echter ook andere varianten gespeeld. Iemand kan dan bijvoorbeeld winnen als degene als eerste een horizontale of verticale rij met getallen heeft weggestreept. Daarnaast worden ook andere varianten bedacht zodat ook gewonnen kan worden als een afgesproken vorm (zoals een vierkant of een O) is bereikt.

Bingo heeft twee varianten die wij hieronder hebben samengevat:
– bingo met 75 ballen
– bingo met 90 ballen

75 ballen

Deze bingo variant wordt gespeeld met ballen die de nummers 1 tot en met 75 bevatten. Het bingolot bestaat bij deze variant uit 24 willekeurige nummer (5×5 met in het midden een leeg vak waarin geen getal is opgenomen). Bovenaan het bingolot zijn de letters B – I – N – G – O opgenomen. Deze letters duiden de kolommen aan. Elke kolom staat voor een reeks getallen. Elke kolom bevat 5 getallen uit de onderstaande reeksen:
– B: 1 t/m 15
– I: 16 t/m 30
– N: 31 t/m 45 (in het midden een leeg vlak of het logo)
– G: 46 t/m 60
– O: 61 t/m 75

90 ballen bingo

Deze bingo variant wordt gespeeld met ballen die de nummers 1 tot en met 90 bevatten. Het bingolot bestaat bij deze variant uit 24 willekeurige nummer (9 horizontale rijen en 3 verticale rijen waarbij iedere horizontale rij vier blance vlakken heeft op het bingolot) met in het midden een leeg vak waarin geen getal is opgenomen). In totaal staan er 15 getallen op het bingolot.

Kolom 1: 1 t/m 9
Kolom 2: 10 t/m 19
Kolom 3: 20 t/m 29
Kolom 4: 30 t/m 39
Kolom 5: 40 t/m 49
Kolom 6: 50 t/m 59
Kolom 7: 60 t/m 69
Kolom 8: 70 t/m 79
Kolom 9: 80 t/m 90

Gebruik deze spelregels bij het spelen van online bingo.

Online Bingo Spelen

    Bingo spelen op internet is de laatste jaren in opkomst gekomen. In eerste instantie dachten veel mensen dat de ervaring van de lokale bingoavond niet bij een online bingo site ervaren kon worden. Het tegendeel is echter waar. Op menig Nederlandse bingo site chatten de bingo spelers er lustig op los en ontstaan er hechte vriendschapsbanden waarbij zelfs meetings worden gehouden om de andere bingo spelers in het echt te ontmoeten.

Bingo Artikelen

Copyright 2010 ©  Bingo Spelen