Bingo is een spel dat bestaat uit de willekeurige selectie van nummers die gevonden worden in een trechter. Deze bewegende ballen kunnen handmatig of elektronisch worden getrokken. Elk van deze nummers heeft een uniek nummer waardoor je deze nummers kunt matchen met de nummers die op uw bingo kaarten of tickets staan. De eerste persoon die een volle kaart heeft is de winnaar.

Er zijn twee varianten van het bingo spel, de 75 bal bingo, dat meestal wordt gespeeld in de VS en de 90 bal bingo, dat meestal wordt gespeeld in het Verenigd Koninkrijk en delen van Azië en Europa. Bij het spelen van beide vormen van bingo krijgt u bingo kaarten die vooraf geselecteerde nummers tonen. U dient de nummers door te strepen doe worden genoemd door de computer. Wanneer u heeft vastgesteld dat de genoemde nummers overeenkomen met de nummers op uw kaart wint u de bingo. Bij sommige bingo sites is het ook nog zo dat als u erin slaagt om alle nummers binnen het vooraf ingestelde aantal nummers te hebben doorgestreept win je de jackpot. Als er meer dan één winnaar in het spel is wordt de prijs of jackpot verdeeld onder de winnaars.

In de 75 bal bingo spel worden in totaal 75 nummers genoemd in vijf kolommen van elk 15 nummers. Elk van deze vijf kolommen vertegenwoordigt de vijf letters van bingo. Deze vijf letters van bingo zijn te vinden bovenaan de bingo kaart. In het 75 balspel hebben de kaarten meestal 25 vakken met vijf horizontale en vijf verticale rijen. De kaart staat vol met nummers die willekeurig zijn geselecteerd van 1 tot 75.

Zoals in alle bingo spellen dienen de opgeroepen nummers overeen te komen met de nummers op uw kaart met het patroon van dat spel. Deze patronen zijn meestal statisch waarin je het patroon dient door te strepen zodra het spel vordert. Soms kunnen de patronen ook bedacht worden zodat bingo wordt bereikt als dat patroon door iemand is doorgestreept. U vindt meer dan 6000 patroon combinaties in het spel van 75 bal bingo, variërend van een eenvoudige 4 hoek tot en met een black-out patroon. De persoon die als eerste het patroon bereikt krijgt de prijs in 75 bal bingo. Naast het patroon heeft een spel op en online bingo site ook een aantal ballen tot de jackpot. De jackpot is meestal een progressieve prijs die niet in elk spel gewonnen wordt. Bingo Day biedt bijvoorbeeld wel eens een cruise ter waarde van € 12.000 aan als Jackpot.

In het 90 bal bingo spel hebben de bingo kaarten drie rijen en negen kolommen. Deze bingo kaarten worden verkocht in mapjes die zes kaarten hebben. Elk mapje heeft 90 nummers die worden verspreid in de zes kaarten. Van de negen vierkanten gevonden in elke rij hebben vijf van hen nummers die variëren 1 tot 90, terwijl de anderen leeg zijn. Zodra een kaart wordt gespeeld, zijn alle mogelijke getallen van 1 tot 90 genoemd en bij elk bingo trekking wordt een nummer doorgestreept als deze op de kaart staat.

Elk spel van 90 bal bingo heeft drie winnende patronen die drie kansen biedt om te winnen; via één, twee of drie horizontale lijnen. Drie horizontale lijnen zorgen voor een full house en elk van deze winnende patronen heeft aparte prijzen. Zodra de eerste lijn wordt gewonnen gaat het spel verder totdat een speler twee lijnen krijgt. Vervolgens wordt voor de grote prijs voor drie lijnen gespeeld. Spelers die de Full House bereiken kunnen ook meedingen voor de jackpot.

Het verschil tussen de twee is dat de 90 bal bingo niet gespecificeerd is naar letter (B-I-N-G-O) en het heeft drie winnaars in een enkel bingo spel. Een ander voordeel van de 90 bal bingo is dat je kunt kiezen voor een enkele kaart of een strook van zes kaarten waarin alle 90 nummers vertegenwoordigd zijn. Deskundigen voorspellen dat het 90 bal spel de toekomst van online bingo is omdat het leidt tot grotere prijzen. Elk spel geeft drie prijzen weg en de jackpot is erg groot. Probeert u het ook eens?

Online Bingo Spelen

    Bingo spelen op internet is de laatste jaren in opkomst gekomen. In eerste instantie dachten veel mensen dat de ervaring van de lokale bingoavond niet bij een online bingo site ervaren kon worden. Het tegendeel is echter waar. Op menig Nederlandse bingo site chatten de bingo spelers er lustig op los en ontstaan er hechte vriendschapsbanden waarbij zelfs meetings worden gehouden om de andere bingo spelers in het echt te ontmoeten.

Bingo Artikelen

Copyright 2010 ©  Bingo Spelen